Ο Πιστόριους πρέπει να πληρώσει για το έγκλημά του λέει ο πατέρας της Ρίβα

Ο Όσκαρ Πιστόριους «πρέπει να πληρώσει για το έγκλημά του», δήλωσε σήμερα, ενώπιον του δικαστηρίου της Πρετόρια, ο πατέρας της Ρίβα Στέενκαμπ, που δολοφονήθηκε με τέσσερις σφαίρες από τον φίλο της τον Φεβρουάριο του 2013, ενώ παράλληλά εξέφρασε την πεοίθηση ότι το έγκλημα συνέβη έπειτα από καυγά.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο πατέρας της Ρίβα, ο 73χρονος Μπάρι Στέενκαμπ, κατέθεσε ενώπιον του Δικαστηρίου, από τον Μάρτιο του 2014, λόγω της εύθραυστης υγείας του.

O Όσκαρ Πιστόριους έχει κριθεί ένοχος για φόνο, όμως το ενδεχόμενο μιας προμελετημένης ενέργειας και ενός καυγά δεν είχε αναφερθεί ποτέ ξανά μέχρι τώρα κατά την ακροαματική διαδικασία.

Ξεσπώντας συχνά σε λυγμούς στη διάρκεια της κατάθεσής του, ο Στέενκαμπ δήλωσε ότι θα μιλήσει «σίγουρα στον Όσκαρ, ιδιωτικά, όταν έρθει η ώρα».

Υπενθυμίζεται ότι τη νύχτα της 13ης προς 14η Φεβρουαρίου 2013, ο Όσκαρ Πιστόριους σκότωσε στο σπίτι του στην Πρετόρια τη φίλη του Ρίβα Στέενκαμπ, η οποία είχε κλειστεί στην τουαλέτα.

Ο ίδιος ο Πιστόριους εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι νόμιζε πως μέσα στο σπίτι είχε μπει διαρρήκτης. 

Αφού κρίθηκε ένοχος για φόνο, διατρέχει τον κίνδυνο να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 15 ετών. Η νοτιοαφρικανική νομοθεσία προβλέπει ότι ο κατηγορούμενος πρώτα καταδικάζεται και στη συνέχεια ορίζεται η ποινή του, στο τέλος μιας ακροαματικής διαδικασίας όπου τα δύο μέρη προβάλλουν τα επιχειρήματά τους.

Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει έως την Παρασκευή. 
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ