Euranet Plus: Σύνορα και προσφυγική κρίση - Ποιος έχει την ευθύνη;

Ο ΣΚΑΪ 100,3 σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό ραδιοφωνικό δίκτυο Euranet Plus διοργανώνει την Τρίτη 14 Ιουνίου ένα ντιμπέιτ στις Βρυξέλλες για την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη και τη διαχείριση των ευρωπαϊκών συνόρων.

Πέντε ευρωβουλευτές απαντούν στο κατά πόσο οι θεσμοί της Ευρώπης έχουν μέχρι στιγμής απαντήσει αποτελεσματικά στην αυξημένη ροή προσφύγων και μεταναστών που αντιμετωπίζει η Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

Με έμφαση στις χώρες πρώτης υποδοχής και ιδιαίτερα τη χώρα μας, η οποία είδε ένα πρωτοφανές κύμα προσφύγων να διασχίζει τα σύνορα με την Τουρκία εντός τους 2015, η Ευρώπη έχει σταθεί στο ύψος των ευθυνών της; Απειλεί το προσφυγικό τις σχέσεις των κρατών μελών και εν τελεί την ίδια την Ένωση;

Εύα Καϊλή, Σοφία Σακοράφα, Δημήτρης Παπαδημούλης, Μίλτος Κύρκος και Γιώργος Κύρτσος απαντούν στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου Σταύρου Σαμουηλίδη.

Στη συζήτηση παρεμβαίνει τηλεφωνικώς η Καλλιόπη Στεφανάκη από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Ακούστε τη συζήτηση ζωντανά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τρίτη στις 13.30 ώρα Ελλάδος μέσω της ιστοσελίδας του ΣΚΑΪ. Η συζήτηση θα μεταδοθεί και μέσω ραδιοφώνου το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 20.00 από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ 100,3.
Πηγή: skai.gr