Η Γαλλία απαγορεύει το αλκοόλ κοντά στα γήπεδα του Euro

Την απαγόρευση της πώλησης και της κατανάλωσης αλκοόλ κοντά στα γήπεδα και τις ζώνες φιλάθλων στις 10 πόλεις που φιλοξενούν τους αγώνες του Euro δρομολογεί η κυβέρνηση της Γαλλίας.

«Έχω ζητήσει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απαγόρευση της πώλησης, της κατανάλωσης και της μεταφοράς αλκοολούχων ποτών σε ευαίσθητες περιοχές, σε ημέρες αγώνων και την προηγούμενη μέρα, και σε μέρες που οι ζώνες φιλάθλων είναι ανοιχτές», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Η απαγόρευση θα καλύπτει δημόσιους χώρους και καταστήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού σταθμού BFM-TV, ένας βορειοϊρλανδός οπαδός, αλκοολικός πέθανε τα ξημερώματα της Δευτέρα αφού έπεσε στη θάλασσα από μεγάλο ύψος στη Νίκαια.

Τα σχόλια του κ. Καζνέβ έρχονται στον απόηχο των βίαιων επεισοδίων που σημειώνονται σχεδόν καθημερινά στη Μασσαλία από την Παρασκευή, μεταξύ ρώσων και άγγλων οπαδών.

«Τα γεγονότα στη Μασσαλία [...] είναι απαράδεκτα. Απαράδεκτα για τις Αρχές, απαράδεκτα για την κοινωνία και απαράδεκτα για όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο», είπε.

Περισσότεροι από 30 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στις ταραχές, αρκετοί σοβαρά. Ένας Άγγλος υπέστη καρδιακό επεισόδιο μετά από χτυπήματα που δέχτηκε στο κεφάλι και η ζωή του ακόμα βρίσκεται σε κίνδυνο.

Έως τώρα έχουν γίνει περισσότερες από 100 προσαγωγές, ενώ 63 άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση. Τρεις χούλιγκαν έχουν απελαθεί από τη Γαλλία.
Πηγή: skai.gr