Και έλληνες σε λίστα επικηρυγμένων του ISIS, σύμφωνα με τη βρετανική Mirror

Λίστα θανάτου με 8.138 επικηρυγμένα άτομα, μεταξύ των οποίων και Έλληνες πολίτες, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το Ισλαμικό Κράτος σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής Mirror.

Η λίστα αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από τον αποκαλούμενο «διαδικτυακό στρατό» των ISIS (Islamic State Hacking Division ή United Cyber Caliphate), και καλεί με πρόσθετο μήνυμα όσους είναι υπέρ της τρομοκρατικής οργάνωσης να «ακολουθήσουν τους στόχους και να τους σκοτώσουν με μανία». για να πάρουν εκδίκηση στο όνομα των μουσουλμάνων.

Μάλιστα σε ειδική εφαρμογή υπάρχουν στο διαδίκτυο τα ονόματα, τα email και οι διευθύνσεις των στόχων. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες λίστες επικηρυγμένων του ISIS και την πρώτη που περιλαμβάνει και ονόματα μη αμερικανών πολιτών. Τα περισσότερα «υποψήφια θύματα» είναι από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τον Καναδά

Το Vocativ το οποίο εξειδικεύεται στην έρευνα και αποκωδικοποίηση μηνυμάτων του διαδικτύου εντόπισε πρώτο τη λίστα η οποία είναι γραμμένη στα αγγλικά και στα αραβικά.

Στην λίστα περιέχονται 7,848 Αμερικανοί, 312 Καναδοί, 69 Αυστραλοί, 39 Βρετανοί. Οι υπόλοιποι είναι πολίτες από Ελλάδα, Βέλγιο, Βραζιλία, Κίνα, Εσθονία, Γαλλία, Γερμανία, Γουατεμάλα, Ινδονησία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ισραήλ, Τζαμάϊκα, Νεα Ζηλανδία, Τρινιντάτ και Τομπάγκο, Νότια Κορέα και Σουηδία.
  
Πέραν των αριθμών, η Vocativ αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο της καυτής λίστας, ενώ δεν είναι γνωστό αν οι αρχές είναι ενήμερες.

Πηγή: skai.gr