Κλείνει το Λούβρο καθώς οι πλημμύρες «πνίγουν» το Παρίσι

Κλειστό θα παραμείνει αύριο Παρασκευή τo μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι προκειμένου να απομακρυνθούν «για προληπτικούς λόγους» πολύτιμα έργα τέχνης που απειλούνται από τις πλημμύρες καθώς η στάθμη του Σηκουάνα ολοένα κι ανεβαίνει, ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνση του μουσείου.

Έργα τέχνης που βρίσκονται σε απειλούμενους χώρους θα μεταφερθούν σε αίθουσες σε υψηλότερους ορόφους.

Μετά από μέρες βροχών, η στάθμη του Σηκουάνα έχει ανέβει κατά πέντε μέτρα και πλέον ο ποταμός καλύπτει τις όχθες στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Κλειστό θα είναι και το μουσείο του Ορσέ, ενώ εκτός λειτουργίας θα τεθεί και η γραμμή του Μετρό που διανύει το κέντρο της Πόλης του Φωτός.

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα το υπουργικό συμβούλιο θα κηρύξει τις πληγείσες περιοχές σε κατάσταση φυσικής καταστροφής, γεγονός που θα επιτρέψει στους κατοίκους να διεκδικήσουν ταχύτερα αποζημιώσεις από ασφαλιστικές εταιρείες.

Ο κ. Ολάντ δήλωσε ακόμα πως θα δημιουργηθεί ένα ειδικό ταμείο που θα υποστηρίξει κωμοπόλεις και χωρία που έχουν πληγεί από τις βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες.

Σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες έχουν πλήξει πολλές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης την τελευταία εβδομάδα, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 10 ανθρώπων. Οι περισσότεροι θάνατοι έχουν καταγραφεί στη Γερμανία.
Πηγή: skai.gr