Το Ισλαμικό Κράτος ανέκοψε την πορεία του ιρακινού στρατού στη Φαλούτζα

Το Ισλαμικό Κράτος ανέκοψε την επίθεση που προετοίμαζε ο Ιρακινός στρατός στην Φαλούτζα, κάνοντας αντεπίθεση στις νότιες πύλες της πόλης χθες Τρίτη.

Την ώρα της επίθεσης του Ισλαμικού Κράτους τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιούσαν για πολίτες που κινδυνεύουν και χρησιμοποιούνται από τους τζιχαντιστές ως ασπίδες προστασίας.

Η επίθεση του ιρακινού στρατού στη Φαλούτζα που ξεκίνησε χθες ήταν η μεγαλύτερη μάχη που είχε ξεκινήσει ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Η ιρακινή κυβέρνηση στη χθεσινή μάχη είχε στο πλευρό της τις παγκόσμιες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ιράν, και είχε φανεί αποφασισμένη να πάρει πίσω την πρώτη μεγάλη ιρακινή πόλη που έπεσε στους τζιχαντιστές το 2014.

Μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της επίθεσης από πλευράς της Βαγδάτης, μεγάλος αριθμός στρατευμάτων μετακινήθηκε στα σύνορα της πόλης για πρώτη φορά τη Δευτέρα.

Η ανακατάληψη της πόλης από τις ιρακινές δυνάμεις περιγράφεται από τη Βαγδάτη ως ζωτικής σημασίας. Θα μπορούσε να αποτελέσει κορυφαία νίκη του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ ενάντια στους σκληροπυρηνικούς τζιχαντιστές που κυβερνούν στο μεγαλύτερο μέρος του Ιράκ και της Συρίας.
Πηγή: skai.gr