ISIS: Καταστρέψτε τις δορυφορικές τηλεοράσεις

Το ISIS κάλεσε σήμερα τους μουσουλμάνους να καταστρέψουν τις δορυφορικές τηλεοράσεις τους για να εμποδίσουν τα "εχθρικά" κανάλια "να ανατρέψουν τις πεποιθήσεις τους και να μολύνουν τα ήθη τους".

Η σκληροπυρηνική σουνιτική οργάνωση έδωσε αυτήν την εντολή ενώ εντείνονται οι στρατιωτικές πιέσεις σε βάρος της, ιδίως στα προπύργιά της, τη Φαλούτζα στο Ιράκ και τη Ράκα στη Συρία.

"Οι εχθροί του Ισλάμ διεξάγουν έναν μιντιακό πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, που δεν είναι λιγότερο επικίνδυνος από τη στρατιωτική εκστρατεία τους" ανέφερε η τζιχαντιστική οργάνωση σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της στο Telegram. Το βίντεο αυτό έχει γυριστεί στη Ράκα.

Δεν διευκρινίζεται αν οι τζιχαντιστές θα επιχειρήσουν να επιβάλλουν δια της βίας την εντολή τους στα εδάφη που ελέγχουν στη Συρία και το Ιράκ.

Στο βίντεο διαχωρίζονται τα θρησκευτικά κανάλια που χρηματοδοτούνται από τη Σαουδική Αραβία ενώ προβάλλονται και τα λογότυπα του al-Jazeera και του Orient TV --τηλεόραση που πρόσκειται στη συριακή αντιπολίτευση-- καθώς και του αιγυπτιακού θρησκευτικού καναλιού al-Nas.

Στο τέλος του βίντεο υπάρχει μια σκηνή στην οποία άνθρωποι ποδοπατούν δορυφορικά πιάτα για να τα καταστρέψουν.

Το 2014 το Ισλαμικό Κράτος ανακήρυξε ένα "χαλιφάτο" στα εδάφη που ελέγχει στη Συρία και το Ιράκ.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ