Ενίσχυση για το στρατόπεδο του Brexit λόγω ανησυχιών για μετανάστευση

Σε πέντε από 13 ποσοστιαίες μονάδες μειώθηκε η διαφορά υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε. στη νεότερη εβδομαδιαία δημοσκόπηση για λογαριασμό της «Daily Telegraph», λίγο παραπάνω από τρεις εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Η παραμονή στην Ε.Ε. συγκεντρώνει το 51% της πρόθεσης ψήφου των ερωτηθέντων (από 55%) την προηγούμενη εβδομάδα) και η έξοδος το 46% (από 42%). Ένα ποσοστό 3% των ερωτηθέντων δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Η σημαντική ενίσχυση του στρατοπέδου υπέρ του Brexit και το κλείσιμο της ψαλίδας αποδίδεται στις ανησυχίες των πολιτών για την ενδοκοινοτική μετανάστευση, θέμα που κυριάρχησε την περασμένη εβδομάδα στο δημόσιο διάλογο.

Συγκεκριμένα, το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής παρουσίασε τα νεότερα συγκεντρωτικά στοιχεία που έδειξαν καθαρή αύξηση των μεταναστών από άλλες χώρες-μέλη της Ε.Ε. κατά 184.000 κατά τη διάρκεια του 2015.

Παράλληλα υπήρξαν και συντονισμένες επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών που τάσσονται υπέρ του Brexit εναντίον του πρωθυπουργού Κάμερον για αποτυχία και αδυναμία υλοποίησης των δεσμεύσεών του για περιορισμό της μετανάστευσης.

Ο κ. Κάμερον εμφανίστηκε τη Δευτέρα στο πλευρό του μουσουλμάνου νέου δημάρχου Λονδίνου Σαντίκ Καν, ο οποίος επίσης υποστηρίζει την παραμονή στην Ε.Ε., σημειώνοντας το πόσο έχει ωφεληθεί το Ηνωμένο Βασίλειο από την υποδοχή μεταναστών από διάφορες χώρες και θρησκείες.
Πηγή: skai.gr - Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο