Και δεύτερη αεροπορική εταιρεία «εγκαταλείπει» τη Βενεζουέλα

Μετά τη Lufthansa και η Latam, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Βενεζουέλας εγκαταλείπει τη δραστηριότητά της στη χώρα και αναστέλλει λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα τις αεροπορικές της πτήσεις. 

Η γερμανική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε ότι η Βενεζουέλα όφειλε στην εταιρεία εκατομμύρια από τα έσοδα των εισιτηρίων καθώς οι νομισματικοί έλεγχοι καθιστούν αδύνατη τη μετατροπή των κερδών σε δολάρια.

Σε δήλωσή της η αεροπορική εταιρεία Latam ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τις δραστηριότητές της στο αεροδρόμιο του Καράκας «προσωρινά και για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα».

Η εταιρεία ενημέρωσε ότι αρχικά, σε λίγες ημέρες, θα διακοπούν οι πτήσεις της από το Σάο Πάολο προς το Καράκας, ενώ οι υπόλοιπες πτήσεις της που κατευθύνονται προς το Καράκας, από τη Λίμα και το Σαντιάγκο, θα σταματήσουν μέχρι το τέλος του Ιουλίου. 

Η πλούσια σε πετρέλαιο Βενεζουέλα έχει πληγεί σκληρά από την παγκόσμια πτώση των τιμών του πετρελαίου και έχει υψηλό πληθωρισμό, καθώς και χρόνια έλλειψη σε βασικά αγαθά.

Αρκετές αεροπορικές εταιρείες έχουν ανακοινώσει ότι οι έλεγχοι του νομίσματος στη Βενεζουέλα καθιστούν αδύνατο για τις αεροπορικές εταιρείες να μετατρέψουν τα κέρδη τους σε δολάρια και να στείλουν τα χρήματα αυτά στο εξωτερικό.


Πηγή: skai.gr -Reuters