Σφαγή με 16 νεκρούς μετά από επίθεση Ταλιμπάν σε λεωφορείο

Νέο μακελειό και μαζική απαγωγή στο Αφγανιστάν.

Αντάρτες που πιστεύεται ότι ανήκουν στους Ταλιμπάν ακινητοποίησαν λεωφορεία στη βόρεια επαρχία Κουντούζ και αφού υποχρέωσαν τους επιβάτες να αποβιβαστούν δολοφόνησαν πολλούς εξ αυτών και απήγαγαν τους υπόλοιπους.

Οι πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών είναι συγκεχυμένες, με τοπικούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο στο Γαλλικό Πρακτορείο για τουλάχιστον 16 νεκρούς, ενώ οι πηγές του Reuters τοποθετούν τον αριθμό των θυμάτων σε εννέα.

Δεκάδες άλλοι επιβάτες αιχμαλωτίστηκαν και κρατήθηκαν όμηροι από τους ισλαμιστές, όμως στη συνέχεια οι κυβερνητικές δυνάμεις κατόρθωσαν να απελευθερώσουν τους περισσότερους.

Σύμφωνα με πηγή του Reuters, περίπου 20 όμηροι παραμένουν στα χέρια των δραστών.

Έως τώρα δεν υπάρχει επίσημη ανάληψη ευθύνης από τους Ταλιμπάν, οι οποίοι όμως είναι ενεργοί στην Κουντούζ. Στα τέλη του περσινού έτους κατέλαβαν την ομώνυμη επαρχιακή πρωτεύουσα, στη μεγαλύτερη στρατιωτική επιτυχία τους από τη NATOϊκή εισβολή στο Αφγανιστάν το 2001.

Οι Ταλιμπάν τείνουν να αποφεύγουν την ανάληψη ευθύνης για ένοπλες επιθέσεις που καταλήγουν σε θανάτους αμάχων.

Η επίθεση έρχεται 10 μέρες μετά το θάνατο του ηγέτη της ισλαμικής οργάνωσης, Μουλά Ακτάρ Μανσούρ σε αεροπορική επιδρομή των Ηνωμένων Πολιτειών.
Πηγή: skai.gr