Τέσσερις νεκροί μέσα σε 24 ώρες από μεγάλες πλημμύρες στη Γερμανία

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 24 ώρες στη Γερμανία λόγω πλημμυρών που έπληξαν το νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, μετά από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις της Κυριακής.

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και ένας πυροσβέστης που έχασε τη ζωή του ενώ προσπαθούσε να διασώσει ένα άτομο, που επίσης σκοτώθηκε αφού παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Ένας 60χρονος άνδρας πνίγηκε αφού παγιδεύτηκε από τα νερά μέσα σε ένα υπόγειο χώρο στάθμευσης, ενώ ένα 13χρονο κορίτσι τραυματίστηκε θανάσιμα από διερχόμενο τρένο καθώς προσπαθούσε να βρει καταφύγιο κάτω από μία γέφυρα.

Οι περισσότερες καταστροφές σημειώθηκαν στο κρατίδιο της Βάδης - Βυρτεμβέργης, όπου περίπου 7.000 πυροσβέστες, αστυνομικοί και διασώστες τέθηκαν επί ποδός λόγω της έκτακτης ανάγκης. Προβλήματα καταγράφηκαν και στη γειτονική Βαυαρία.

Ακόμα πάντως δεν υπάρχει συνολική εικόνα για την έκταση και το κόστος των καταστροφών.

Πέραν των ανθρώπινων ζωών που χάθηκαν, η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα σε επιχειρήσεις και στις μεταφορές.

Μεταξύ άλλων, ένα εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας Audi ανέστειλε τη λειτουργία του καθώς μέρος των εγκαταστάσεων πλημμύρισε, σε πολλούς δρόμους σημειώθηκαν κατολισθήσεις, ενώ απαγορεύτηκε και η πλεύση στον ποταμό Νέκερ.
Πηγή: skai.gr