Κλείσιμο

Πάνω από 20 νεκροί από μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Βαγδάτη

Περισσότεροι από 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις που συγκλόνισαν τη Βαγδάτη τη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες των πρακτορείων Reuters και Associated Press.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για δύο από τα χτυπήματα, τα οποία έλαβαν χώρα ενώ οι ιρακινές δυνάμεις άρχισαν την τελική έφοδό τους εναντίον των τζιχαντιστών στην πόλη της Φαλούτζα, που αποτελεί προπύργιο του ISIS στο κεντρικό Ιράκ εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια.

Η πλέον αιματηρή επίθεση σημειώθηκε στην επί το πλείστον σιιτική γειτονιά Σάαμπ της ιρακινής πρωτεύουσας, όταν βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχτηκε με το όχημά του δίπλα σε σημείο ελέγχου των δυνάμεων ασφαλείας, προκαλώντας το θάνατο περίπου 12 ανθρώπων.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην κωμόπολη Ταρμίγια, στα περίχωρα της Βαγδάτης, από βομβιστική επίθεση καμικάζι που σημειώθηκε σε λαϊκή αγορά.

Την ευθύνη για τις δύο επιθέσεις ανέλαβε το ISIS, υποστηρίζοντας από την πλευρά του πως σκότωσε περισσότερους από 100 ανθρώπους στα δύο χτυπήματα. Είναι συχνή πρακτική ισλαμικών οργανώσεων να δίνουν υπερβολικά μεγάλους απολογισμούς για τις επιθέσεις τους.

Η τρίτη επίθεση έπληξε την Σαντ Σίτι, την μεγάλη σιιτική φτωχογειτονιά της ανατολικής Βαγδάτης, οδηγώντας στο θάνατο τουλάχιστον τρεις ανθρώπους.

Οι τζιχαντιστές, που ακολουθούν μία ακραία γραμμή του σουνιτικού Ισλάμ, συχνά στοχοθετούν το σιιτικό πληθυσμό, καθώς θεωρούν ότι πρόκειται για αιρετικούς και αποστάτες.
Πηγή: skai.gr