Βίαια επεισόδια έξω από ομιλία του Τραμπ στο Νέο Μεξικό

Βίαιες συμπλοκές ξέσπασαν στο Αλμπουκέρκι των Ηνωμένων Πολιτειών, κοντά σε συγκέντρωση όπου μιλούσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ομάδα διαδηλωτών άναψε φωτιές, πέταξε πέτρες και μπουκάλια εναντίον αστυνομικών και επιχείρησε να πλησιάσει στο χώρο όπου μιλούσε ο σχεδόν βέβαιος προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων.

Η Αστυνομία του Αλμπουκέρκι χρησιμοποίησε έφιππους αστυνομικούς ώστε να απωθήσει τους διαδηλωτές. Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού, όμως η Αστυνομία διέψευσε μέσω Twitter τις πληροφορίες που την ήθελαν να έχει κάνει χρήση δακρυγόνων.

Τουλάχιστον ένας ταραχοποιός συνελήφθη, σύμφωνα με την Αστυνομία. Συλλήψεις έγιναν και μέσα στην αίθουσα όπου μιλούσε ο κ. Τραμπ, χωρίς όμως να είναι σαφές εάν πρόκειται για διαδηλωτές ή για οπαδούς του Ρεπουμπλικάνου πολιτικού.

Αρκετοί αστυνομικοί έλαβαν πρώτες βοήθειες για τραύματα που υπέστησαν από τις πέτρες που τους πέταξαν οι διαδηλωτές.

Περίπου το 50% του πληθυσμού στην πολιτεία του Νέου Μεξικό, όπου βρίσκεται το Αλμπουκέρκι, είναι με καταγωγή από τη Λατινική Αμερική, μειονότητα για την οποία ο κ. Τραμπ έχει εκφραστεί με ιδιαίτερα υποτιμητικά σχόλια στο παρελθόν, στο πλαίσιο δηλώσεων για τη λαθρομετανάστευση.

Λίγη ώρα πριν την ομιλία έγινε γνωστό πως κ. Τραμπ κέρδισε και την πολιτεία της Ουάσιγκτον, με ποσοστό 77% και πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στον αριθμό των 1.237 αντιπροσώπων που χρειάζεται ώστε να «κλειδώσει» το προεδρικό χρίσμα στο προεκλογικό συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων τον Ιούλιο.
Πηγή: skai.gr