Κλείσιμο

ΗΠΑ: Επανακαταμέτρηση των ψήφων στο Κεντάκι μετά από αίτημα του Σάντερς

Με αίτημα του Μπέρνι Σάντερς, η Πολιτεία του Κεντάκι θα προχωρήσει σε επανακαταμέτρηση των ψήφων στις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος που διεξήχθησαν στις 17 Μαΐου.
Στο Κεντάκι επικράτησε με μικρή διαφορά η Χίλαρι Κλίντον έναντι του αντιπάλου της Μπέρνι Σάντερς.

«Ζητώ έναν επανέλεγχο και μια πλήρη επανακαταμέτρηση σε όλα τα μηχανήματα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και των ψήφων διά πληρεξουσίου σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες των 120 κομητειών», έγραψε ο Σάντερς σε επιστολή του προς την υπουργό Εσωτερικών της Πολιτείας Άλισον Λάντεργκαν Γκριμς.

Η κ. Γκρίμς, η οποία έχει επίσημα ταχθεί στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον, ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter μήνυμα με το αίτημα του κ. Σάντερς και διαβεβαίωσε ότι οι ψήφοι θα επανακαταμετρηθούν την Πέμπτη προκειμένου να «επιβεβαιωθεί η ακρίβεια των ποσοστών από τα μηχανήματα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας».

Στο 99,9% των εκλογικών κέντρων, η Χίλαρι Κλίντον συγκέντρωσε το 46,8% των ψήφων έναντι 46,3% για τον γερουσιαστή από το Βερμόντ, διαφορά μικρότερη των 2.000 ψήφων από τις 450.000 και πλέον. Νέα επανακαταμέτρηση δεν θα μπορούσε εντούτοις να αλλάξει δραματικά την κούρσα για το χρίσμα στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών.

Πηγή: skai.gr