Δέκα νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 23 τραυματίστηκαν στο Αφγανιστάν από επίθεση που εξαπέλυσε βομβιστής–καμικάζι κοντά στο σπίτι του διοικητή της φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής στην επαρχία Νανγκαρχάρ, σύμφωνα με αξιωματούχο της επαρχίας που μίλησε στο πρακτορείο Reuters.

Ο βομβιστής οδήγησε το όχημα του που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά μπροστά από το σπίτι του διοικητή, στην περιοχή Ναζιάν της Νανγκαρχάρ στο ανατολικό Αφγανιστάν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κυβερνήτη της επαρχίας, Αταουλάχ Κογιάνι.

Δεν κατέστη σαφές αν ο ηγέτης της πολιτοφυλακής, το όνομα του οποίου σύμφωνα με αναφορές είναι Ντεγκάν, τραυματίστηκε στην επίθεση.

«Ο διοικητής ηγείται της μάχης ενάντια στους αντάρτες Ταλιμπάν και τους τζιχαντιστές του Ντάες (σ.σ. ακρωνύμιο στα αραβικά του Ισλαμικού Κράτους) στην επαρχία Ναζιάν», δήλωσε ο Κογιάνι. «Ο βομβιστής είχε σταθμεύσει μπροστά από το σπίτι και μόλις οι κάτοικοι του χωριού συγκεντρώθηκαν έξω αυτό, πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του κυβερνήτη αναφέρεται πως 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσα τους τρία παιδιά, ενώ ακόμη 23 τραυματίστηκαν από την έκρηξη.

Η επαρχία Νανγκαρχάρ αποτελεί κύρια βάση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, όπου μάχονται από κοινού κυβερνητικές δυνάμεις και τους Ταλιμπάν.

Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Reuters