Τουρκία: Η Μόσχα να μη δίνει μαθήματα για την Οθωμανική Αυτοκρατορία

Δηκτική απάντηση στην πρόσφατη δήλωση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ότι η τουρκική κυβέρνηση διαδραματίζει «καταστροφικό ρόλο» σε σειρά ζητημάτων έδωσε η Τουρκία.

Τα σχόλια όσων «προσπαθούν να καμουφλάρουν τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα με περιπέτειες στην εξωτερική πολιτική δεν έχουν καμία αξία στα μάτια μας», σημείωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Τάντζου Μπίλγκιτς, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Στα σχόλιά της, η ρωσίδα εκπρόσωπος Μαρία Ζαχάροβα είχε αναφέρει ειρωνικά πως «όλοι γνωρίζουμε πώς τελείωσε η Οθωμανική Αυτοκρατορία», κάτι που η Άγκυρα δεν άφησε αναπάντητο.

«Η εκπρόσωπος μίας χώρας που έχει βιώσει τρία [καθεστώτα] στον 20ο αιώνα δίνει μαθήματα σε άλλους για την κατάρρευση κρατών», σημείωσε δηκτικά ο κ. Μπίλγκιτς, αναφερόμενος στις πολιτικές αναταραχές που προκλήθηκαν από την πτώση της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, της Σοβιετικής Ένωσης και την εγκαθίδρυση της σημερινής Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Η Τουρκική Δημοκρατία ακολουθεί μία έντιμη, ειρηνική και φιλική πολιτική από το 1923», συμπλήρωσε ο τούρκος εκπρόσωπος.
Πηγή: skai.gr