Κλείσιμο

Μέκκα: Εξάρθρωση τρομοκρατικού πυρήνα - 4 νεκροί

Oι δυνάμεις ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας εξάρθρωσαν την Πέμπτη σε μια περιοχή κοντά στη Μέκκα έναν «τρομοκρατικό» πυρήνα, τέσσερα μέλη του οποίου σκοτώθηκαν, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Άλλοι δύο ύποπτοι, που συνδέονται με αυτό το δίκτυο, συνελήφθησαν στην περιοχή της Τζέντας, στην Ερυθρά Θάλασσα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου σε ένα δελτίο τύπου που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Oι δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες έχουν επιδοθεί σε ένα ανθρωποκυνηγητό εναντίον των «τρομοκρατών», πραγματοποίησαν έφοδο σε ένα κρησφύγετο του «τρομοκρατικού» πυρήνα κοντά στη Μέκκα, επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου.

Τα μέλη του πυρήνα άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν σκοτώνοντας δύο εξ αυτών, την ώρα που οι άλλοι δύο έχασαν την ζωή τους πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι, πρόσθεσε ο ίδιος.

Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών δεν τραυματίστηκαν κανένα στέλεχος των δυνάμεων ασφαλείας ή πολίτες, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Οι επιχειρήσεις αυτές ακολουθούν την ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα από τις αρχές ότι απέτρεψαν μια επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο και σκότωσαν δύο υπόπτους στην περιοχή Ασίρ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας.
Πηγή: skai.gr