Σύμβουλος Ερντογάν: Δεν θα γίνουν βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία

Δεν αναμένεται να διενεργηθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία λόγω της παραίτησης Νταβούτογλου καθώς ο Ερντογάν και το κόμμα του, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, επιθυμούν να βαδίζουν με ασφάλεια μέχρι τη λήξη της εντολής της τρέχουσας κυβέρνησης, το 2009, όπως δήλωσε ο σύμβουλος του Ερντογάν, Τζεμίλ Ερτέμ.

Όταν σταθεροποιηθεί η κατάσταση και αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος πρωθυπουργός η οικονομία της χώρας θα σταθεροποιηθεί περαιτέρω δήλωσε ο Ερτέμ σε συνέντευξή του στο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό NTV.

«Η τρέχουσα διαχείριση της οικονομίας θα παραμείνει στη θέση της» είπε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν αναμένει αλλαγές στη νομισματική και δημοσιονομική πολιτική.

Ο σύμβουλος του Προέδρου της Τουρκίας εκτίμησε επίσης ότι οι ανησυχίες για πολιτική αναταραχή δεν θα συνεχιστούν καθώς η τουρκική λίρα θα ανακάμψει και μάλιστα θα υπερτιμηθεί, υπονομεύοντας τις εξαγωγές. 

Σύμφωνα με ανώτατους αξιωματούχους του ΑΚΡ ο Νταβούτογλου συγκαλεί εκτάκτως σήμερα Πέμπτη την Κοινοβουλευτική Ομάδα για να ανακοινώσει και επισήμως την παραίτησή του και τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του AKP εντός του Μαΐου για την εκλογή νέου προέδρου. 

Πηγή: skai.gr