Ένας τούρκος στρατιώτης νεκρός από νέα βομβιστική επίθεση του PKK

Ένας τούρκος στρατιώτης έχασε τη ζωή λόγω βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας κοντά σε στρατιωτική εγκατάσταση στην επαρχία Μαρντίν της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, πίσω από την επίθεση βρίσκονται κούρδοι αντάρτες του PKK, που ανατίναξαν αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά κοντά σε βάση της χωροφυλακής.

Το κυβερνείο της Μαρντίν ανακοίνωσε πως ακόμα 10 στρατιώτες τραυματίστηκαν από την έκρηξη, όμως το αρχηγείο του στρατού κάνει λόγο μόνο για τέσσερις ένστολους τραυματίες. Από το χτύπημα τραυματίστηκε και ένας πολίτης.

Χιλιάδες αντάρτες και εκατοντάδες μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας έχουν χάσει τη ζωή τους από τα τέλη του περσινού Ιουλίου, όταν κατέρρευσε η εκεχειρία μεταξύ της Άγκυρας και του PKK που είχε διαρκέσει δυόμισι χρόνια.

Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του αντάρτικου του PKK, το 1984, που έχει στόχο τη δημιουργία ανεξάρτητου κουρδικού κράτους που θα περιλαμβάνει εδάφη και της νοτιοανατολικής Τουρκίας.
Πηγή: skai.gr