Βραζιλία: Και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης μπλεγμένος σε σκάνδαλο διαφθοράς

Το άνοιγμα έρευνας για διαφθορά σε βάρος ενός εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης ζήτησαν οι εισαγγελικές Αρχές στη Βραζιλία, καθώς η πολιτική κρίση στη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής αποκτά όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ο Αέσιο Νέβες
, επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και κύριος επικριτής της προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ, θεωρείται ύποπτος για εμπλοκή σε υποθέσεις μιζών που δόθηκαν γύρω από την κρατική εταιρεία ηλεκτρικού, σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η υπόθεση όπου φέρεται να εμπλέκεται ο κ. Νέβες συνδέεται με το ευρύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petrobras, το οποίο συγκλονίζει την κυβέρνηση Ρούσεφ.

Η ίδια η πρόεδρος κινδυνεύει να αποπεμφθεί από τη θέση της με την κατηγορία ότι το 2014, χρονιά εκλογών, προσπάθησε να συγκαλύψει δημοσιονομικά κενά χρησιμοποιώντας κεφάλαια από κρατικές τράπεζες.

Η πολιτική διαφθορά είναι ένα από τα βαθύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει Βραζιλία.

Σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης Transparencia Brasil, που μάχεται κατά της διαφθοράς, περισσότερα από τα μισά μέλη του Κογκρέσου αντιμετωπίζουν κατηγορίες που κυμαίνονται από εκλογική νοθεία έως και ανθρωποκτονία.
Πηγή: skai.gr