Τουρκία: Περισσότεροι από 60 τζιχαντιστές νεκροί

Αυξήθηκε ο αριθμός των μελών του Ισλαμικού Κράτους που σκοτώθηκαν από τα πυρά του τουρκικού πυροβολικού και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του διεθνή συνασπισμού που μάχεται τους τζιχαντιστές.

Περισσότερα από 60 μέλη του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν, όπως μετέδωσε σήμερα το επίσημο τουρκικό πρακτορείο Ανατολή.

Οι βομβαρδισμοί αυτοί έγιναν σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις ρουκετών και όλμων από τους τζιχαντιστές στην τουρκική πόλη Κιλίς όπου έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 18 άνθρωποι.

Σύμφωνα με το Ανατολή μόνο την Κυριακή σκοτώθηκαν στη βόρεια Συρία 63 μαχητές του ΙΚ. Ο αριθμός αυτός ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι το τουρκικό πυροβολικό που έχει αναπτυχθεί στα τουρκοσυριακά σύνορα σκότωσε 34 μέλη του ΙΚ. Τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού που απογειώθηκαν από τη στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ, στη νότια Τουρκία, έπληξαν επίσης θέσεις του ΙΚ σκοτώνοντας άλλους 29 τζιχαντιστές.

Το Ανατολή δεν διευκρίνισε σε ποια χώρα ανήκαν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία κατέστρεψαν πολλά οχήματα και πέντε αποθήκες με όπλα. Η βάση του Ιντσιρλίκ χρησιμοποιείται από πολλές χώρες που μετέχουν στον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Πηγή: skai.gr