Στους 16 νεκροί από την κατάρρευση 6ώροφης πολυκατοικίας στην Κένυα

Σε τουλάχιστον 16 ανέρχεται, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση της 6ώροφης πολυκατοικίας που σημειώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή στο Ναϊρόμπι της Κένυας.

Δύο μέρες μετά την τραγωδία παραμένει άγνωστο πόσοι άνθρωποι βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια, με τον Ερυθρό Σταυρό να εκτιμά το Σάββατο ότι οι αγνοούμενοι ανέρχονται περίπου σε 50.

Η πολυκατοικία διέθετε 198 δωμάτια και εκτιμάται ότι φιλοξενούσε περίπου 150 οικογένειες. Μόλις 135 άνθρωποι έχουν διασωθεί, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Το κτήριο είχε κριθεί ακατάλληλο από συνεργία μηχανικών, οι οποίοι είχαν διατάξει την εκκένωση και κατεδάφισή του, όμως η εντολή τους είχε αγνοηθεί. Ο κενυάτης πρόεδρος Ουχούρου Κενυάτα, που επισκέφτηκε το σημείο της καταστροφής, έχει διατάξει τη σύλληψη των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας.

Το 6ώροφο κτίσμα, στη φτωχή συνοικία Χουρούμα, κατέρρευσε μετά από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που χτύπησαν το Ναϊρόμπι την Παρασκευή, εγείροντας ερωτήματα για τη στατικότητα των πολυκατοικιών που κατασκευάστηκαν μόλις τα τελευταία χρόνια στην περιοχή.

Μετά την τραγωδία, δύο γειτονικά κτήρια κρίθηκαν ανασφαλή και οι ένοικοί τους απομακρύνθηκαν.
Πηγή: skai.gr