Αγώνας δρόμου για τους επιζώντες στην Κένυα μετά την κατάρρευση 6ώροφης πολυκατοικίας

Αγώνα δρόμου για τη διάσωση επιζώντων που πιστεύεται ότι βρίσκονται παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια του εξαώροφου κτηρίου που κατέρρευσε στο Ναϊρόμπι δίνουν σωστικά συνεργεία της Κένυας, στον απόηχο των σφορδών βροχοπτώσεων που χτύπησαν την πρωτεύουσα.

Δέκα άνθρωποι έχουν βρεθεί νεκροί, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των ενοίκων που παραμένουν παγιδευμένοι στα συντρίμμια. Σύμφωνα με τις Αρχές, το κτήριο διέθετε 198 μικρά διαμερίσματα. Τουλάχιστον 133 άνθρωποι έχουν διασωθεί.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζόζεφ Όλε Νκαϊσέρι δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι διασώστες έχουν ακούσει τις φωνές μίας μητέρας με το παιδί της κάτω από τα ερείπια.

Τουλάχιστον πέντε από τους νεκρούς είναι παιδιά, ενώ οι Αρχές αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν μηχανήματα για να μετακινήσουν κομμάτια τσιμέντου καθώς φοβούνται ότι μπορεί να προκαλέσουν μετακινήσεις που θα σκοτώσουν τυχόν επιζώντες.

Ο πρόεδρος της Κένυας Ουχούρου Κενιάτα επισκέφτηκε το σημείο της τραγωδίας και διέταξε τη σύλληψη των ιδιοκτητών. Η πολυκατοικία ήταν χτισμένη κοντά στην όχθη ενός ποταμού.

Η πολυκατοικία βρισκόταν στο φτωχό προάστιο Χουρούμα του Ναϊρόμπι. Λόγω μεγάλης ζήτησης για στέγη, πολλά κτήρια οικοδομούνται βιαστικά, χωρίς να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.

Ο κ. Κενιάτα διέταξε ακόμα την άμεση διενέργεια ελέγχων σε όλα τα σπίτια της περιοχής ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει κίνδυνος άλλων καταρρεύσεων.

Πέραν των θυμάτων της κατάρρευσης, ακόμα επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω των βροχών, σύμφωνα με προγενέστερο απολογισμό.
Πηγή: skai.gr