Δεκάδες αστυνομικοί τραυματίες και 124 συλλήψεις σε μαζικά επεισόδια στη Γαλλία

Είκοσι-τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, τρεις σοβαρά, και περισσότεροι από 100 άνθρωποι συνελήφθησαν στη Γαλλία στα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν σε πολλές πόλεις της Γαλλίας, καθώς κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στην αμφιλεγόμενη εργασιακή μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.

Οδομαχίες έλαβαν χώρα στο Παρίσι, τη Νάντη, τη Λυόν, τη Μασσαλία και την Τουλούζη, καθώς περισσότεροι από 170.000 φοιτητές και εργαζόμενοι εκτιμάται ότι κατέβηκαν στους δρόμους ζητώντας την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου.

Στην πρωτεύουσα αστυνομικοί χρησιμοποίησαν δακρυγόνα ώστε να σκορπίσει μασκοφόρους νεαρούς που τους πέταξαν πέτρες και μπουκάλια.

Συνολικά 124 άνθρωποι συνελήφθησαν σε ολόκληρη τη χώρα, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς καταδίκασε τις ταραχές, τις οποίες απέδωσε σε μία «ανεύθυνη μειοψηφία», και δεσμεύτηκε πως οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Παρισιού υποστήριξε από την πλευρά του ότι οργανωμένες ομάδες «χούλιγκαν» βρίσκονται πίσω από τα περιστατικά βίας.

Το ηλεκτρισμένο κλίμα πάντως αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, ειδικά με αφορμή την Πρωτομαγιά και την επόμενη Τρίτη, όταν το επίμαχο νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση στη Βουλή.
Πηγή: skai.gr