Πάνω από 60 ένοπλοι νεκροί σε μάχες Κούρδων και ισλαμιστών στο Χαλέπι

Τουλάχιστον 64 μαχητές έχουν σκοτωθεί από χθες Τετάρτη σε συγκρούσεις ανάμεσα σε οργανώσεις ανταρτών και κουρδικές δυνάμεις στο βόρειο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπιού στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι περισσότεροι νεκροί ήταν ισλαμιστές αντάρτες, ενώ 11 θύματα ανήκουν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, μία αραβοκουρδική συμμαχία.

Οι μάχες εκτυλίχθηκαν στην περιοχή της πόλης Ταλ Ριφάατ, που ελέγχεται από τους Κούρδους της Συρίας. Οι αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεση χθες εναντίον της περιοχής, αλλά απωθήθηκαν από τους Κούρδους.

Φωτογραφίες οι οποίες διανεμήθηκαν μέσω Twitter απεικονίζουν σορούς νεκρών ανταρτών στην πόλη Αφρίν, που ελέγχεται από τους Κούρδους.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό ανταρτών που έχει καταγραφεί πως χάνουν τη ζωή τους σε μάχες εναντίον Κούρδων.

Το Παρατηρητήριο είναι μία μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στο Λονδίνο και ενημερώνεται από ακτιβιστές που βρίσκονται επί του πεδίου. Οι πληροφορίες του δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθούν.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο