Telegraph: Επιστρέφουν στην Ευρώπη δεκάδες τζιχαντιστές του ISIS

Έγγραφα που αποκαλύπτει η βρετανική Telegraph, αναφέρουν ότι δεκάδες Ευρωπαίοι τζιχαντιστές πήραν «άδεια» από το ISIS ώστε να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, το γεγονός προκαλεί νέους φόβους ότι η τρομοκρατική οργάνωση ενδέχεται να σχεδιάζει νέες επιθέσεις στη Δύση.

Η Telegraph αναφέρει ότι ξένοι τζιχαντιστές ταξιδεύουν με αξιοσημείωτη ευκολία από και προς το Χαλιφάτο του ISIS στη Συρία. Στα έγγραφα υπάρχουν ονόματα περισσότερων Ευρωπαίων από εκείνους που έχουν συλληφθεί για σχέσεις με το ISIS, προκαλώντας επιπλέον ανησυχίες στις δυτικές αρχές ασφαλείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, εκατοντάδες «κάρτες εξόδου» δόθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση σε τζιχαντιστές που ζήτησαν να φύγουν από το 2013 έως το 2014. Τα έγγραφα αποκαλύπτουν τα ονόματα των μαχητών, τον ρόλο τους στην οργάνωση, την ημερομηνία εισόδου και εξόδου, το σημείο ελέγχου από το οποίο πέρασαν και τον λόγο για τον οποίο έφυγαν.

Τα συγκεκριμένα έγγραφα είναι μέρος των 2.000 που παραδόθηκαν σε αντιπολιτευόμενη συριακή εφημερίδα από κάποιον πρώην τζιχαντιστή. Σχεδόν όλοι οι εμπλεκόμενοι στις επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες επέστρεψαν στην Ευρώπη μετά από εκπαίδευση στη Συρία και εμφανίζονται σε αυτά τα έγγραφα.

Πηγή: skai.gr