Κλείσιμο

Στέλεχος των μουσουλμάνων της Γερμανίας συνέκρινε το ξενοφοβικό κόμμα AfD με τους Ναζί

Ένα ηγετικό στέλεχος των μουσουλμάνων της Γερμανίας συνέκρινε σήμερα τη στάση του αντιμεταναστευτικού, ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) απέναντι στη μουσουλμανική κοινότητα με εκείνη των Ναζί απέναντι στους Εβραίους.

Το AfD κατάφερε να εξασφαλίσει την είσοδό του σε τρία κοινοβούλια κρατιδίων τον περασμένο μήνα, προσελκύοντας ψηφοφόρους που είχαν οργιστεί από την απόφαση της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ να χορηγήσει η χώρα άσυλο σε χιλιάδες μουσουλμάνους πρόσφυγες. Χθες, το κόμμα υποστήριξε ότι το ισλάμ είναι ασύμβατο με το γερμανικό Σύνταγμα.

"Είναι η πρώτη φορά από την εποχή της Γερμανίας του Χίτλερ που μια ολόκληρη θρησκευτική κοινότητα δυσφημείται και απειλείται η ύπαρξή της", είπε ο Αϊμάν Μάζιεκ, ο επικεφαλής του Κεντρικού Συμβουλίου Μουσουλμάνων της Γερμανίας.

Οι δηλώσεις του Μάζιεκ έγιναν με αφορμή το σχέδιο που ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο το AfD να ασκήσει πιέσεις προκειμένου να απαγορευτούν οι μιναρέδες και η μπούρκα στη χώρα.

"To AfD ηγείται του κύματος της ισλαμοφοβίας. Αυτό δεν είναι ένα αντιισλαμικό μονοπάτι, είναι ένα αντιδημοκρατικό μονοπάτι" συνέχισε, σε δηλώσεις του στη γερμανική τηλεόραση.

Οι ηγέτες του κόμματος υποστηρίζουν ότι η είσοδος στη χώρα ενός εκατομμυρίου μεταναστών, κυρίως μουσουλμάνων που προσπαθούν να γλιτώσουν από τους πολέμους στη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, καθιστά πραγματική απειλή τον "εξισλαμισμό της Γερμανίας".

Ο Σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κατηγόρησε πρόσφατα το AfD ότι χρησιμοποιεί ρητορική παρόμοια με εκείνη της ναζιστικής περιόδου.
Πηγή: skai.gr