Χιλή: Σφοδρές βροχοπτώσεις στο Σαντιάγο με έναν νεκρό

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στην κεντρική Χιλή, αφήνοντας πίσω τους έναν νεκρό, επτά αγνοούμενους και εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς πόσιμο νερό μετά από κατολισθήσεις και υπερχείλιση των ποταμών.

Μια γυναίκα σκοτώθηκε σε κατολίσθηση στην κοιλάδα Σαν Χοσέ ντε Μάιπο, μια ορεινή περιοχή νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Σαντιάγο, ενώ η αστυνομία ανέστειλε τις έρευνες για τρία άτομα που εξαφανίστηκαν σε κατολίσθηση στην ίδια περιοχή μέχρι την ανατολή του ήλιου σήμερα, που αναμένεται περισσότερη βροχόπτωση.

Συνολικά επτά άτομα αγνοούνται, 95 σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές και περίπου 80.000 άτομα έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό, είπε το γραφείο διαχείρισης κρίσεων της Χιλής, Ονέμι.

Τις τελευταίες τέσσερις μέρες, η στάθμη των βροχοπτώσεων έφτασε τα 80 χιλιοστά, πέντε περίπου φορές το ποσό που συνήθως πέφτει για όλο τον Απρίλιο, είπε ο Κριστομπάλ Τόρες, μετεωρολόγος με την κρατική μετεωρολογική υπηρεσία.

Η πρόβλεψη για σήμερα είναι ψιλή βροχή που θα σταματήσει αύριο το πρωί, είπε ο Τόρες.

Περίπου 4 εκατομμύρια άτομα έμειναν χωρίς νερό ενώ οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να συγκεντρώσουν πόσιμο νερό, αδειάζοντας τα ράφια στα μαγαζιά της πόλης από μπουκάλια νερού.

Πολλά σχολεία στο Σαντιάγο και σε γειτονικές παράλιες πόλεις ανέστειλαν τα μαθήματα για σήμερα, ενώ οι δρόμοι σε μερικά τμήματα της πόλης πλημμύρισαν από νερά αφού ξεχείλισε ο ποταμός Μαπότσο.

Πηγή: skai.gr