Βέλγιο: Ο Αμπρινί παραδέχθηκε ότι είναι ο «άνδρας με το καπέλο» του Ζάβεντεμ

O Μοχάμεντ Αμπρινί, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε σχέση με τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, είναι ο τρίτος άνδρας που ήταν «παρών στις επιθέσεις» στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ζαβεντέμ την 22α Μαρτίου, ο επονομαζόμενος «άνδρας με το καπέλο» τον οποίο κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας ενώ συνόδευε τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα του Βελγίου.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, στον κατηγορούμενο έδειξαν μαγνητοσκοπημένο υλικό που είχαν προετοιμάσει οι ειδικοί της μονάδας εγκληματολογικών ερευνών κι εκείνος παραδέχθηκε ότι ήταν πράγματι ο άνδρας εναντίον του οποίου η αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό μετά τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών.

«Δεν είχε άλλη επιλογή» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της βελγικής εισαγγελίας. «Του έδειξαν τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης κι εκείνος ομολόγησε την παρουσία του όταν εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα. Εξήγησε ότι πέταξε το γιλέκο του σε έναν κάδο απορριμμάτων και κατόπιν πούλησε το καπέλο του», διευκρινίζεται σε ένα σύντομο δελτίο τύπου.

Νωρίτερα, οι εισαγγελικές αρχές του Βελγίου είχαν αναφέρει ότι δεν ήταν «προς το παρόν δυνατόν» να επιβεβαιώσουν την παρουσία ή όχι του Μοχάμεντ Αμπρινί, του Βελγομαροκινού ηλικίας 31 ετών, στο αεροδρόμιο την 22α Μαρτίου.

Σύμφωνα με την βέλγικη εφημερίδα L'Echo, ο Μοχάμεντ Αμπρινί εξήγησε στους ανακριτές ότι οι τρομοκράτες της 22ας Μαρτίου στην πραγματικότητα ήθελαν να επιστρέψουν και πραγματοποιήσουν επιθέσεις στο Παρίσι ωστόσο αιφνιδιάστηκαν από την εξέλιξη των ερευνών και αποφάσισαν βιαστικά να διαπράξουν τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία δεν έχει επιβεβαιώσει αυτήν την πληροφορία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Belga.
Πηγή: skai.gr