Με τρεις πτήσεις ξαναλειτουργεί την Κυριακή το αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Αύριο Κυριακή και με αυστηρά μέτρα ασφαλείας θα τεθεί ξανά σε μερική λειτουργία για το επιβατικό κοινό το αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών, 12 ημέρες μετά τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις της 22ας Μαρτίου.

Μόνο τρεις πτήσεις είναι προγραμματισμένες για την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας και μία εξ αυτών θα έχει ως προορισμό την Αθήνα. Τα τρία δρομολόγια θα εκτελεστούν από την Brussels Airlines, το μεγαλύτερο αερομεταφορέα του Βελγίου. Πριν τα τρομοκρατικά χτυπήματα το Ζάβεντεμ εξυπηρετούσε περίπου 600 πτήσεις ανά ημέρα.

Όπως δήλωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου ο Αρνό Φάιστ, διευθύνων σύμβουλος του αερολιμένα, στόχος είναι το Ζάβεντεμ να επιστέψει σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας είτε στα τέλη Ιουνίου είτε στις αρχές Ιουλίου, εγκαίρως για την θερινή περίοδο.

Ο κ. Φάιστ αποκάλεσε «σημάδι ελπίδας» το γεγονός ότι τα αεροδρόμιο θα τεθεί εκ νέου σε λειτουργία τόσο γρήγορα μετά τα χτυπήματα του Μαρτίου.

Το αεροδρόμιο θα ανοίξει τις πύλες του υπό αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας. Η πρόσβαση των οχημάτων θα είναι περιορισμένη και οι επιβάτες θα ελέγχονται από την Αστυνομία για διαβατήρια και εισιτήρια.

Συνολικά 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ζάβεντεμ και σε σταθμό μετρό της βελγικής πρωτεύουσας.
Πηγή: skai.gr