Κλείσιμο

Ινδία: Τρεις ακόμα συλλήψεις για την κατάρρευση γέφυρας με 26 νεκρούς

Τη σύλληψη ακόμα τριών εργαζομένων του κατασκευαστή της ανισόπεδης οδογέφυρας που κατέρρευσε την Πέμπτη στην Καλκούτα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 26 άνθρωποι, ανακοίνωσε η ινδική Αστυνομία.

«Τρία μεσαία στελέχη της κατασκευαστικής εταιρείας που έχει την έδρα της στη Χαϊντεραμπάντ συνελήφθησαν τη χθεσινή νύκτα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επιθεωρητής Ντεμπασίς Μποράλ. Σήμερα Σάββατο θα εμφανισθούν ενώπιον δικαστηρίου όπου θα τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Οι νέες συλλήψεις αυξάνουν σε οκτώ τον αριθμό των εργαζομένων της κατασκευαστικής εταιρείας IVRCL που έχουν συλληφθεί για την τραγωδία, Την Παρασκευή σφραγίσθηκαν τα γραφεία της εταιρείας στην Καλκούτα.

Εν τω μεταξύ, ο απολογισμός από την κατάρρευση αυξήθηκε σε 26 νεκρούς, καθώς άλλο ένα πτώμα ανασύρθηκε από τα συντρίμμια. Οι διασώστες έχουν ανασύρει 100 τραυματίες.

Η κυβέρνηση της Δυτικής Βεγγάλης, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Καλκούτα, διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας στους κόλπους της δημόσιας υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τις υποδομές ώστε να διαπιστωθεί πώς είχε εγκριθεί το σχέδιο κατασκευής της γέφυρας.

Σύμφωνα με τον Ντέρεκ Ο’ Μπράιαν, κοινοβουλευτικό της Δυτικής Βεγγάλης, η εταιρεία IVRCL είχε αποκλειστεί από όλα τα εργοτάξια σε άλλα κρατίδια της Ινδίας λόγω της «κακής φήμης» της.

Η IVRCL είχε αρχίσει την κατασκευή της γέφυρας το 2009 και είχε χάσει σειρά διοριών για την παράδοσή της στην κυκλοφορία. Τυπικά, το έργο θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέσα σε 18 μήνες από την έναρξη των εργασιών.

Σύμφωνα με ινδικά μέσα ενημέρωσης η εταιρεία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.
Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο - skai.gr