Ομαδικός τάφος με θύματα των τζιχαντιστών βρέθηκε στην Παλμύρα

Ομαδικό τάφο που περιείχε περίπου 40 πτώματα εντόπισε ο συριακός στρατός στην πόλη της Παλμύρας, μετά την απελευθέρωσή της από τους τζιχαντιστές του ισλαμικού Κράτους, όπως μεταδίδει το κρατικό συριακό πρακτορείο SANA.

Ο τάφος φέρεται να περιείχε σορούς πολλών γυναικόπαιδων. Ορισμένα πτώματα βρέθηκαν αποκεφαλισμένα ενώ άλλα έφεραν τραύματα από σφαίρες. Στρατιωτική πηγή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι 24 από τα πτώματα ανήκουν σε άμαχους, συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών.

Κατά την ίδια πηγή, τα θύματα είναι αξιωματικοί και στρατιώτες του συριακού στρατού, αλλά και μέλη φιλο-καθεστωτικών πολιτοφυλακών με συγγενείς τους.

Οι τζιχαντιστές του ISIS εκτέλεσαν περίπου 280 ανθρώπους κατά τους περίπου 12 μήνες κατά τους οποίους ήλεγχαν την Παλμύρα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μία μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στο Λονδίνο και ενημερώνεται από ακτιβιστές που βρίσκονται επί του πεδίου.

Πολλά από τα θύματα των εκτελέσεων πιστεύεται ότι θάφτηκαν στα περίχωρα της περίφημης αρχαίας πόλης, που έχει ιστορία 2.000 ετών και συγκαταλέγεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν πολλά από τα σπουδαία μνημεία της Παλμύρας, με τις συριακές Αρχές να εκτιμούν ότι θα χρειαστούν περίπου πέντε χρόνια ώστε να αποκαταστήσουν τα μνημεία.

Η πόλη απελευθερώθηκε από τις δυνάμεις του συριακού στρατού, με ρωσική αεροπορική βοήθεια, την προηγούμενη εβδομάδα και συνιστά μία από τις μεγαλύτερες νίκες σε βάρος του ISIS στη Συρία.
Πηγή: skai.gr