Αδελφός Αμντεσλάμ: Ο Σαλάχ έμαθε για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες από την TV στο κελί του

Στις φυλακές της Μπριζ συναντήθηκαν (για δεύτερη φορά) οι αδελφοί Αμντεσλάμ όπου και συνομίλησαν για περισσότερο από μία ώρα, όπως μεταδίδει το δίκτυο BFM TV. Ο Μοχάμεντ Αμπντεσλάμ δήλωσε – όπως είχε κάνει την περασμένη εβδομάδα ο ίδιος  ο Σαλάχ – ότι ο αδελφός του αυτοβούλως αποφάσισε να μην ανατιναχθεί: «Αν ήθελα θα υπήρχαν ακόμη περισσότερα θύματα [...] Ευτυχώς, δεν έφτασα ως το τέλος» φέρεται να έχει δηλώσει, όπως μεταδίδει η βελγική Le Soir.

O κατηγορούμενος για υψηλό ρόλο μέσα στο ευρύτερο τρομοκρατικό δίκτυο που αιματοκύλησε Παρίσι και Βρυξέλλες πράγματι φορούσε ζώνη με εκρηκτικά στις 13 Νοεμβρίου, όπως επιβεβαίωσε την Παρασκευή ο Μοχάμεντ Αμπντεσλάμ, ο οποίος πάντως επιχείρησε να ελαχιστοποιήσει τον ρόλο του αδελφού του Σαλάχ στις επιθέσεις. 

Μεταφέροντας τα λόγια του Σαλάχ ανέφερε ότι εκείνος απείχε παρασάγγας από το να θεωρείται αρχηγικό στέλεχος καθώς και ότι δεν γνώριζε από την αρχή τα τραγικά γεγονότα όπως επρόκειτο να εξελιχθούν στη γαλλική πρωτεύουσα. «Επιθυμεί να συνεργασθεί με τους ανακριτές» λόγω της εμπλοκής του στις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι αλλά δεν θέλει να κατηγορηθεί για εμπλοκή στις επιθέσεις στο Βέλγιο, σημείωσε ο Μοχάμεντ.

Μάλιστα, όπως είπε, ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ έμαθε για τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών μέσα από την τηλεόραση που έχει στο κελί του,  αρνούμενος σε κάθε τόνο οποιαδήποτε εμπλοκή με το δίκτυο που τις πραγματοποίησε.

Τέλος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο αδελφός του είναι κουρασμένος και έχει πάντα προβλήματα στη βάδιση εξαιτίας του τραυματισμού του κατά τη σύλληψή του στις 18 Μαρτίου.


Πηγή: skai.gr