Μερική επανέναρξη της λειτουργίας του αεροδρομίου των Βρυξελλών

Έτοιμο να ανοίξει μερικώς φαίνεται πως είναι το αεροδρόμιο στο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών το οποίο επλήγησε από τις θανατηφόρες βομβιστικές επιθέσεις. Όπως ανακοινώθηκε, οι πτήσεις δεν θα ξεκινήσουν πριν το απόγευμα της Παρασκευής ενώ μόνο το 20% του αεροδρομίου θα λειτουργήσει. 

Το προσωρινό σύστημα μπορεί να εξυπηρετήσει 800 αναχωρούντες επιβάτες ανά ώρα, πολύ λιγότερους δηλαδή από το κανονικό σύμφωνα με τους ιθύνοντες του αεροδρομίου. 

Ωστόσο, το σημείο παραλαβής των αποσκευών και η περιοχή των αφίξεων δεν υπέστη σοβαρές ζημιές οπότε μπορεί να δοθεί προς χρήση. 

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών έχει λάβει το πράσινο φως από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες και τη βελγική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για την μερική επανέναρξη των πτήσεων στο αεροδρόμιο.

«Το αεροδρόμιο είναι τεχνικά έτοιμο για να ξεκινήσουν ξανά οι επιβατικές πτήσεις όμως οι αρχές δεν έχουν ακόμη επίσημα αποφασίσει την ημερομηνία που θα γίνει αυτό. Σίγουρα μέχρι την Παρασκευή το βράδυ δεν θα πραγματοποιούνται πτήσεις», δήλωσαν οι υπεύθυνοι. 

Πηγή: skai.gr - BBC