Έτοιμος να συνεργαστεί με τις γαλλικές Αρχές ο Αμπντεσλάμ

Διατεθειμένος να συνεργαστεί με τις γαλλικές Αρχές είναι ο κύριος ύποπτος για το τζιχαντιστικό μακελειό του Νοεμβρίου στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος και συνελήφθη στα μέσα Μαρτίου στις Βρυξέλλες, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του.

«Επιθυμεί να συνεργαστεί με τις γαλλικές Αρχές», δήλωσε ο συνήγορός του, Σεντρίκ Μοΐς, επαναβεβαιώνοντας παράλληλα ότι ο πελάτης του θέλει να εκδοθεί στη Γαλλία.

Εντός της ημέρας ο Αμπντεσλάμ θα ανακριθεί από βέλγο εισαγγελέα την φυλακή υψίστης ασφαλείας της Μπριζ, όπου κρατείται, ενώ είτε σήμερα είτε αύριο οι βελγικές Αρχές θα αποφασίσουν για την έκδοσή του ή όχι στη Γαλλία.

Ο Αμπντεσλάμ πιστεύεται ότι είχε κομβικό ρόλο στην επιμελητειακή προετοιμασία των επιθέσεων στο Παρίσι, που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους, και ότι γνωρίζει αρκετά μέλη του τζιχαντιστικού δικτύου που έχει χτυπήσει πολλές φορές την Ευρώπη από τον Ιανουάριο του 2015.

Ο Αμπντεσλάμ δεν έχει μιλήσει στους βέλγους εισαγγελείς μετά τις τρομοκρατικές βομβιστικές επιθέσεις που συγκλόνισαν τις Βρυξέλλες στις 22 Μαρτίου, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 32 ανθρώπων.
Πηγή: skai.gr