Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών είναι πιθανό να ανοίξει από αύριο

Ο επικεφαλής του αεροδρομίου Ζάβεντεμ, των Βρυξελλών, Arnaud Feist, τόνισε στην εφημερίδα Echo πως εάν όλα κυλήσουν ομαλά και δοθεί το «οκ» από τις αρμόδιες αρχές είναι δυνατό το αεροδρόμιο των Βρυξελλών να λειτουργήσει από αύριο, Τετάρτη έστω και τμηματικά.

Αναλυτικά ο κ. Feist σημείωσε «η επαναλειτουργία του αεροδρομίου εφόσον ολοκληρωθούν ομαλά όλοι οι έλεγχοι και οι εταιρείες δηλώσουν επίσης έτοιμες είναι εφικτό να επαναλειτουργήσει από αύριο έστω και τμηματικά. Αυτό βέβαια είναι μία υπόθεση καθώς θα πρέπει να ολοκληρωθούν όλοι οι αναγκαίοι έλεγχοι ασφαλείας και να δοθεί επίσημη έγκριση τόσο από τις αστυνομικές αρχές όσο και από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία».

Σημειώνεται πως ακόμη κι αν επαναλειτουργήσει το αεροδρόμιο των Βρυξελλών άμεσα, δεν θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει περισσότερο από το 20% των επιβατών που εξυπηρετούσε πριν τις τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ όπως αναφέρουν οι αστυνομικές αρχές είναι αδύνατο να προσδιοριστεί ακόμη ο χρόνος ο οποίος θα απαιτηθεί ώστε να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία ο αερολιμένας των Βρυξελλών.
Πηγή: Πηγή: L' Echo - Επιμέλεια: Γιάννης Χαραμίδης