Άγνωστη η ημερομηνία επαναλειτουργίας του αεροδρομίου στο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών

Άγνωστη παραμένει η ημερομηνία που θα επαναλειτουργήσει το αεροδρόμιο στο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών το οποίο επλήγη από τις επιθέσεις αυτοκτονίας της Τρίτης.

Αρχικά μελετάται το ενδεχόμενο προσωρινής λύσης ώστε να ξεκινήσει και πάλι το αεροδρόμιο να λειτουργεί μερικώς, λαμβάνοντας τα νέα μέτρα ασφαλείας που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Όπως ανακοινώθηκε χθες, αύριο Τρίτη θα γίνει μια δοκιμαστική λειτουργία με 800 υπαλλήλους του αεροδρομίου για να ελέγξουν την προσωρινή κατασκευή για το check-in των επιβατών

Δεν έχει αποφασιστεί όμως πότε θα πραγματοποιηθεί η επανέναρξη των λειτουργιών του αεροδρομίου όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με τους επίσημους φορείς η έρευνα των δικαστικών αρχών έχει ολοκληρωθεί ενώ η εταιρεία του αεροδρομίου έλαβε την Παρασκευή άδεια για να εκτιμήσει τις ζημιές με μια κατάλληλη ομάδα.

Η ομάδα θα εξέταζε την σταθερότητα του κτιρίου, θα ήλεγχε τη λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων, θα αξιολογούσε τις υλικές ζημιές και θα σχεδίαζε παράλληλα την ανακαίνιση του κτιρίου.

Ο τερματικός σταθμός όπου έλαβαν χώρα οι εκρήξεις είναι προσβάσιμος μόνο για εξουσιοδοτημένο προσωπικό ενώ οι ομοσπονδιακοί αξιωματικοί ασφαλείας διενεργούν αυστηρούς ελέγχους ταυτότητας στην είσοδο του χώρου.
Πηγή: skai.gr