Πακιστάν: Παρακλάδι των Ταλιμπάν πίσω από την επίθεση – «Χριστιανοί ο στόχος»

Η Τζαμαάτ-ουλ-Αχράρ, ένα παρακλάδι των Ταλιμπάν, που αποσχίστηκε από τη "μητρική" τζιχαντιστική οργάνωση, ανέλαβε την Κυριακή το βράδυ την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση σε δημόσιο πάρκο στη Λαχόρη στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 65 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 300, πολλοί εξ αυτών παιδιά.

Ο Αχσανουλάχ Εχσάν
, εκπρόσωπος της  Τζαμαάτ-ουλ-Αχράρ, δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press ότι ο καμικάζι αυτοκτονίας στόχευε τη μικρή Χριστιανική κοινότητα που γιόρταζε την Κυριακή του Πάσχα στο πάρκο. «Θα ακολουθήσουν περισσότερες επιθέσεις» προειδοποίησε.



«Θέλαμε να στείλουμε αυτό το μήνυμα στον πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ, ότι μπήκαμε στη Λαχόρη. Μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αλλά δεν θα καταφέρει να μας σταματήσει. Οι βομβιστές αυτοκτονίας μας θα συνεχίσουν αυτές τις επιθέσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τζιχαντιστής.

H βόμβα φαίνεται ότι πυροδοτήθηκε δίπλα σε κούνιες που έπαιζαν παιδιά. Από τους 300 τραυματίες, τουλάχιστον 50 είναι παιδιά, ενώ οι πακιστανικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, καθώς δεκάδες εκ των τραυματιών είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Τα γειτονικά νοσοκομεία έχουν γεμίσει με τραυματίες.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τα νεκροτομεία έχουν γεμίσει και πολλά από τα πτώματα φυλάσσονται προς το παρόν σε θαλάμους νοσηλείας.

Πηγή: skai.gr