Κλείσιμο

Βέλγιο: Άγριες συμπλοκές μεταξύ ακροδεξιών και αστυνομικών δυνάμεων (vid)

Άγριες συμπλοκές μεταξύ ακροδεξιών και αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες, με τη βελγική αστυνομία να επιστρατεύει κανόνια νερού για τη διάλυσή των ακροδεξιών. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι συνελήφθησαν 18 άτομα.

Πάνω από 1.000 άτομα
, ντυμένα στα μαύρα, που έκαναν το ναζιστικό χαιρετισμό, συνεπλάκησαν με διαδηλωτές που έκαναν συγκέντρωση υπέρ των δικαιωμάτων των προσφύγων, με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία.

"Συνεργοί των τρομοκρατών, συνεργοί των τρομοκρατών", φώναζαν στους ειρηνικούς διαδηλωτές, οι οποίοι τούς απάντησαν με το σύνθημα "Ο φασισμός δεν θα περάσει".



Οι ακροδεξιοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Χρηματιστηρίου, και ξεδίπλωσαν πανό κατά του ISIS, ενώ αυτοαποκαλούνται "Το Έθνος". 

Τα επεισόδια καταδίκασε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ. "Απαιτώ σεβασμό σε μια στιγμή πένθους για όλη τη χώρα (...) καταδικάζω έντονα αυτές τις υπερβολές" τόνισε μεταξύ άλλων, ζητώντας από τους πολίτες να παραμείνουν ήρεμοι και να αφήσουν την αστυνομία να συνεχίσει απερίσπαστη τις προσπάθειές της για διάλυση των τρομοκρατικών δικτύων στη χώρα.

Σημειώνεται ότι χθες
αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα "Πορεία ενάντια στο Φόβο" μετά από σχετικό αίτημα του δημάρχου Βρυξελλών, το οποίο υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών.

Police wearing white helmets moved alongside a truck with a water cannon as they attempted to disperse the crowd of protesters today

Πηγή: skai.gr