Διάσκεψη κατά της τρομοκρατίας στο Βερολίνο προανήγγειλε ο Στάινμαϊερ

Μια διάσκεψη που θα είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας θα διεξαχθεί αργότερα φέτος στο Βερολίνο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, τις δηλώσεις του οποίου επικαλούνται γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Η διάσκεψη, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί στα μέσα του 2016, θα επικεντρωθεί στην πρόληψη της διάδοσης των εξτρεμιστικών ιδεών μεταξύ των νεότερων γενεών, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο Γερμανός υπουργός σε δημοσιογράφους του Funke Mediengruppe, τις οποίες επικαλέστηκε ο δημόσιος ραδισταθμός Deutschlandfunk.

Την περασμένη Τετάρτη ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, μετά την οποία δήλωσε ότι οι ανταλλαγές πληροφοριών θα μπορούσαν να διευκολύνουν τον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας και θα πρέπει να ενισχυθούν.

Η συνάντηση αυτή έγινε μία μόλις ημέρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, που προκάλεσαν τον θάνατο 31 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 300, ενώ την ευθύνη γι'αυτές ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
Πηγή: skai.gr - AMΠΕ