Βέλγιο: Διώξεις στον Σεφού και σε δεύτερο άτομο για τρομοκρατικές επιθέσεις

Τις πληροφορίες της βελγικής εφημερίδας Le Soir ότι ο Φεισάλ Σεφού είναι ο «τρίτος άνθρωπος» στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ, επιβεβαίωσε το Σάββατο ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Φρεντερίκ Φαν Λέου. Είναι δημοσιογράφος, γνωστός στο Βέλγιο για την προπαγάνδα του υπέρ του Ισλαμικού Κράτους. 

Η εισαγγελία άσκησε
δίωξη στον Σεφού για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Τρίτης, ενώ ασκήθηκε και δίωξη σε ένα ακόμη άτομο αραβικής κατά τα φαινόμενα καταγωγής, τον Αμπουκαμπάρ Α. για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες. 

O Φεισάλ Σεφού συνελήφθη χθες Παρασκευή, και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, είναι ο τρίτος άνδρας με το καπέλο που διακρίνεται στην κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου μαζί με τους άλλους δύο τρομοκράτες.

Ο Σεφού εντοπίστηκε, αφότου αναγνωρίστηκε από τον οδηγό ταξί που τον μετέφερε, μαζί με τους άλλους δύο καμικάζι, την Τρίτη το πρωί, την ημέρα των πολύνεκρων βομβιστικών επιθέσεων. Διεξήχθη έρευνα στο σπίτι του, χωρίς να βρεθούν όπλα ή εκρηκτικά. 

Την Παρασκευή, η αστυνομία του Βελγίου ανακοίνωσε ότι είναι «πολύ πιθανόν» ο Σεφού να είναι «ο άνθρωπος με το καπέλο».



Στο μεταξύ, έναν φρουρό των πυρηνικών εγκαταστάσεων στη βελγική πόλη Σαρλερουά σκότωσαν άγνωστοι την Πέμπτη, δύο εικοσιτετράωρα μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στις Βρυξέλλες σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Derniere Heure. 

Εξάλλου, αναλυτές χαρακτηρίζουν Βέλγιο και Ελλάδα ως τους «πιο αδύναμους κρίκους της ευρωπαϊκής ασφάλειας».
Πηγή: skai.gr