Εισαγγελία Βελγίου: Ο Λαχραουί ήταν πράγματι ο 2ος βομβιστής του αεροδρομίου

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο δεύτερος βομβιστής αυτοκτονίας του αεροδρομίου των Βρυξελλών είναι ο Νατζίμ Λαχραουί.

«Μετά από την ανάλυση του DNA και την διενέργεια έρευνας τις τελευταίες ώρες, η ομοσπονδιακή εισαγγελία είναι σε θέση να επιβεβαιώσει πως ο δεύτερος βομβιστής καμικάζι του αεροδρομίου των Βρυξελλών (...) είναι όντως ο Νατζίμ Λαχραουί», αναφέρει ανακοίνωση επιβεβαιώνοντας τις σχετικές αστυνομικές πληροφορίες που μετέδιδαν διεθνή μέσα από την Τετάρτη.

Πρόκειται για τον ύποπτο και ως πυροτεχνουργό της ομάδας που αιματοκύλησε τον Νοέμβριο το Παρίσι, τον 24χρονο Λαχραουί που απεικονίζεται στα αριστερά της εικόνας από την κάμερα ασφαλείας λίγα λεπτά πριν τη φονική ανατίναξη στην αίθουσα αναχωρήσεων του διεθνούς Αερολιμένα Ζάντεμπε την Τρίτη. 



Η εισαγγελία επιβεβαίωσε εξάλλου ότι δείγματα DNA του Λαχραουί εντοπίστηκαν σε μία βόμβα αυτοκτονίας στο  Μπατακλάν αλλά και σε έναν εκρηκτικό μηχανισμό στο Σταντ Ντε Φρανς. Καθώς επίσης και σε αρκετές κρυψώνες των τρομοκρατών στο Βέλγιο.

Ο Λαχραουί χρησιμοποιούσε ακόμη το ψευδώνυμο Σουφιάν Καγιάλ ( Soufiane Kayal) και σύμφωνα πάντα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγιου είχε συνταξιδέψει  με τον μακελάρη του Παρισιού Σαλάχ Αμπντεσλάμ στην Ουγγαρία τον Σεπτέμβριο του 2015.

Πηγή: skai.gr