Κλείσιμο

Συλλήψεις σε επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατίας σε Παρίσι και Βρυξέλλες

Η αστυνομία του Βελγίου συνέλαβε έξι άτομα από την Πέμπτη, στο πλαίσιο ερευνών σχετικά με τις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες την Τρίτη, σύμφωνα με το γραφείο των ομοσπονδιακών εισαγγελέων.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια αστυνομικών ερευνών στα προάστεια των Βρυξελλών Σάρμπεκ στο βορρά και Τζέτα στα δυτικά, καθώς και στο κέντρο της πρωτεύουσας του Βελγίου.

Η απόφαση για την απαγγελία κατηγοριών για τους ύποπτους θα ληφθεί σήμερα, ενώ δεν υπήρξαν άλλες λεπτομέρειες.

Νωρίτερα, η γαλλική αστυνομία  σε επιχείρηση «κατά της τρομοκρατίας» στο Αργκεντίλ, σχεδόν 12,5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της «Πόλης του Φωτός», προχώρησε στη σύλληψη ενός υπόπτου. 

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός Γάλλου πολίτη που φέρεται να βρισκόταν σε «προχωρημένο στάδιο» της προετοιμασίας του για τρομοκρατικό χτύπημα εντός των συνόρων της χώρας. 

Όπως μετέδωσε το Assοciated Press, o Μπερνάρ Καζνέβ, τόνισε ότι προς το παρόν, η συγκεκριμένη σύλληψη δεν φαίνεται να συνδέεται με τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης των αρχών σε προάστιο του Παρισιού. 

Πηγή: skai.gr