Κλείσιμο

Το ISIS καλεί σε τζιχάντ μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες (video)

Βίντεο με το οποίο καλεί τους οπαδούς του σε ιερό πόλεμο (τζιχάντ) έδωσε σήμερα Πέμπτη στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος μετά τις πολύνεκρες εκρήξεις στις Βρυξέλλες. 

Στο για μια ακόμη φορά άψογα σκηνοθετημένο βίντεο, το Ισλαμικό Κράτος, που έχει αναλάβει την ευθύνη για το μακελειό στη βελγική πρωτεύουσα, επισημαίνει ότι το Βέλγιο ανήκει σε έναν συνασπισμό ο οποίος πολεμάει εναντίον μαχητών στη Μέση Ανατολή.

"Τα αεροσκάφη των σταυροφόρων, περιλαμβανομένου του Βελγίου, συνεχίζουν να βομβαρδίζουν μουσουλμάνους στο Ιράκ και στο Λεβάντε νύχτα και μέρα", αναφέρεται στο βίντεο, στο οποίο περίοπτη θέση έχει ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος έχει καταφερθεί κατά των μουσουλμάνων.

"Οι Βρυξέλλες ήταν εδώ και 20 χρόνια μια από τις μεγάλες και ασφαλείς πόλεις του κόσμου... τώρα είναι ένα horror show" αναφέρει ακόμη η τζιχαντιστική οργάνωση.

"Κάθε μουσουλμάνος που γνωρίζει καλά την ιστορία του Ισλάμ, ξέρει ότι ο ιερός πόλεμος εναντίον απίστων είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του Ισλάμ και αυτοί που διαβάζουν ιστορία το ξέρουν".

Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει μεγάλα τμήματα του Ιράκ και της Συρίας και έχει παρουσία στη Λιβύη και την αιγυπτιακή χερσόνησο του Σινά.



Για εκτεταμένο δίκτυο 5.000 τρομοκρατών στην Ευρώπη προειδοποιεί στο μεταξύ ο επικεφαλής της Europol Ρομπ Γουεϊνράιτ στον απόηχο των αιματηρών βομβιστικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

«Anonymous» απειλές προς το Ισλαμικό Κράτος εξαπολύουν από την πλευρά τους οι γνωστοί χάκερ. «Όσο εξακολουθούν να υπάρχουν εμείς θα συνεχίσουμε να τους καταδιώκουμε», λένε χαρακτηριστικά στο νέο τους video οι Anonymous.

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr