Πηγή του τουρκικού ΥΠΕΞ: Απελάσαμε τον Ιμπραχίμ Μπακράουι τον Ιούλιο του 2015

Την καταγγελία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Τουρκία συνέλαβε έναν από τους βομβιστές αυτοκτονίας των Βρυξελλών, απελάθηκε στο Βέλγιο, και η βελγική κυβέρνηση τον άφησε ελεύθερο, επιβεβαίωσε πηγή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. Το τουρκικό ΥΠΕΞ κατονόμασε τον συλληφθέντα ως τον Ιμπραχίμ ελ Μπακράουι.

«Απελάσαμε τον Ιμπραχίμ ελ Μπακράουι στις Βρυξέλλες τον Ιούλιο του 2015» ανέφερε χαρακτηριστικά η πηγή, που δεν κατονομάζεται. Πάντως, ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Φρεντερίκ Φαν Λέου διέψευσε τη δήλωση του προέδρου της Τουρκίας. 

Στην καταγγελία ότι η Τουρκία συνέλαβε έναν από τους βομβιστές αυτοκτονίας των Βρυξελλών, απελάθηκε στο Βέλγιο και η βελγική κυβέρνηση τον άφησε ελεύθερο, προέβη νωρίτερα ο Ταγίπ Ερντογάν σε κοινή συνέντευξή Τύπου με τον ομόλογό του της Ρουμανίας.

Σύμφωνα
με τον τούρκο πρόεδρο, ο βομβιστής, του οποίου το όνομα αρχικά δεν κατονομάστηκε, συνελήφθη τον Ιούνιο του 2015 στην πόλη Γκαζιαντέπ, στη ΝΑ Τουρκία, και απελάθηκε. Όπως ανέφερε το Βέλγιο τον απελευθέρωσε μετά την απέλασή του.

«Παρά τις προειδοποιήσεις μας ότι το συγκεκριμένο άτομο ήταν ΄ξένος μαχητής’, οι βελγικές αρχές δεν μπορούσαν να τον συνδέσουν με την τρομοκρατία (και τον άφησαν ελεύθερο)» ανέφερε χαρακτηριστικά.



Μάλιστα, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε ότι οι τουρκικές αρχές εκκίνησαν και τις διαδικασίες απέλασης του βομβιστή και στην Ολλανδία μετά από αίτημά του και ενημέρωσαν σχετικά τις ολλανδικές αρχές.

Σημειώνεται ότι ο Ιμπραχίμ ανατινάχτηκε στο αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ, ενώ ο Χαλίντ ελ Μπακράουι μέσα σε ένα βαγόνι του μετρό. Και οι δύο αδελφοί ταυτοποιήθηκαν χάρη στα δακτυλικά αποτυπώματά τους.

Στον ισχυρισμό ότι το Ισλαμικό Κράτος στέλνει τρομοκράτες στις ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι παριστάνουν τα... μέλη του ΡΚΚ, προχώρησε στο μεταξύ πηγή των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας μιλώντας στο πρακτορείο Ανατολή!

Στο μεταξύ, ένας Ιάπωνας, που αποπειράθηκε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, τέθηκε σήμερα Τετάρτη υπό κράτηση από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας.
Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας