Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες - H ανάληψη ευθύνης από το Χαλιφάτο

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στον διεθνή αερολιμένα και το μετρό των Βρυξελλών, που στοίχισαν την ζωή σε τουλάχιστον 26 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 80, σύμφωνα με το ρωσικό δίκτυο ειδήσεων Russia Today, που επικαλείται αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi, η ανάληψη της ευθύνης αναρτήθηκε αρχικά στο δίκτυο Amaq που είναι όργανο των τζιχαντιστών.

Στο μήνυμά τους οι τρομοκράτες κλείνουν απειλώντας για περισσότερες επιθέσεις στην Ευρώπη.


Αναλυτικά το πλήρες κείμενο που το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα αναφέρει: «με τη χάρη του Αλλάχ, ένας μυστικός πυρήνας μαχητών του Χαλιφάτου – που ο Αλλάχ όπλισε με τη δύναμη για τη νίκη – εξαπέλυσαν επίθεση στο Βέλγιο το οποίο δεν σταματά να μάχεται το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους.

Ο Αλάχ έδωσε τη νίκη στα αδέλφια μας τα οποία έσπειραν τη φρίκη και τον τρόμο στους απίστους, εντός της χώρας τους. Οι μαχητές του Χαλιφάτου με γιλέκα εκρηκτικών, βόμβες και όπλα επιτέθηκαν στους απίστους τόσο στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών όσο και σε σταθμό του μετρό σκοτώνοντας τουλάχιστον 40 και τραυματίζοντας 200 απίστους. Είναι μία νίκη στη χάρη και τη δόξα του Αλλάχ.

Υποσχόμαστε πως οι ημέρες των εχθρών του Χαλιφάτου θα είναι πολύ πιο δύσκολες και σκοτεινές από όσο φαντάζονται.

Προσευχόμαστε στον Αλλάχ να δεχθεί κοντά του τα αδέλφια μας που σήμερα έγιναν μάρτυρες.

Δείτε το σχετικό tweet 



Πηγή: skai.gr