Παρίσι: Εισαγγελική έρευνα για τρομοκρατία σχετικά με την επίθεση στην Ακτή Ελεφαντοστού - Καταδίκη Ολάντ

Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε τη διενέργεια έρευνας για τρομοκρατία μετά την επίθεση ενόπλων στο θέρετρο Γκραν Μπασάμ, κοντά στο Αμπιτζάν, κατά την οποία σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας γάλλος πολίτης.

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσε ότι 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων τέσσερις Ευρωπαίοι.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (AQMI), σύμφωνα με το κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

Η οργάνωση χαιρέτισε τους «τρεις ήρωες» που πραγματοποίησαν την επίθεση. Νωρίτερα ο πρόεδρος της χώρας είχε ανακοινώσει ότι «έξι τρομοκράτες» εξουδετερώθηκαν.

Η σημερινή επίθεση, η πρώτη αυτού του είδους στην Ακτή του Ελεφαντοστού, θυμίζει την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στη Σους της Τυνησίας στις 26 Ιουνίου, με 38 νεκρούς.

Ιστορική πόλη και παλαιά πρωτεύουσα της Ακτής του Ελεφαντοστού στην ακτή του Κόλπου της Γουινέας, το Γκραν Μπασάμ είναι ένα θέρετρο με πολλά ξενοδοχεία στα οποία φιλοξενούνται πολλοί ξένοι τουρίστες.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ καταδίκασε την επίθεση κατά την οποία «σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας Γάλλος πολίτης», πρόσθεσε ότι η Γαλλία προσφέρει τη βοήθειά της στην Ακτή του Ελεφαντοστού «στον τομέα της επιμελητείας και των πληροφοριών» για την ανακάλυψη των δραστών και δεσμεύθηκε ότι η Γαλλία θα ενισχύσει τη συνεργασία της με τους εταίρους της στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.


Πηγή: skai.gr