Ε.Ε.: Παράταση των κυρώσεων κατά Ρώσων αξιωματούχων

Την παράταση των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί σε Ρώσους αξιωματούχους και ηγέτες των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία για την εμπλοκή τους στη σύρραξη, αποφάσισαν έως τον Σεπτέμβριο οι πρεσβευτές των 28 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με πηγές στις Βρυξέλλες, οι κυρώσεις αυτές αφορούν 146 πρόσωπα, στα οποία έχει επιβληθεί απαγόρευση εισόδου στην Ε.Ε. και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων που πιθανόν διαθέτουν στην Ευρώπη, καθώς επίσης και 37 εταιρείες και οργανισμούς. Η απόφαση ωστόσο, θα πρέπει να εγκριθεί επίσημα σε επίπεδο υπουργών.

Κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει σήμερα Πέμπτη στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων και ο κατάλογος των κυρώσεων θα δημοσιοποιηθεί την Κυριακή, σύμφωνα με διπλωματική πηγή. Η ισχύς των κυρώσεων, η οποία εξέπνεε την 15η Μαρτίου, θα παραταθεί έτσι ως την 15η Σεπτεμβρίου.

Το Κίεβο, το NATO και η Ουάσιγκτον κατηγορούν τη Ρωσία ότι έχει αναπτύξει τακτικά στρατεύματα και ότι προμήθευσε με όπλα και πυρομαχικά τους φιλορώσους αυτονομιστές που πολεμούν τον ουκρανικό στρατό στο Ντονμπάς. Ωστόσο, η Μόσχα διαψεύδει οποιαδήποτε εμπλοκή της στη σύρραξη, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 9.000 ανθρώπους από τον Απρίλιο του 2014.

Πηγή: skai.gr