Κλείσιμο

Γερμανία: Δεν χρειαζόμαστε τουρκική άδεια για να επισκεφτούμε τις φρεγάτες μας

Aν η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας ήθελε να επισκεφθεί τη γερμανική φρεγάτα "Βόννη" που συμμετέχει στη νατοϊκή αρμάδα στο Αιγαίο, δεν θα χρειαζόταν να λάβει καμία τουρκική άδεια, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της, με αφορμή την πληροφορία ότι οι Τούρκοι αντέδρασαν στην σχεδιαζόμενη πτήση της με ελικόπτερο, την ερχόμενη Κυριακή από τη Μυτιλήνη στην φρεγάτα.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι «δεν ακυρώθηκε καμία επίσκεψη» καθώς είχε σχεδιαστεί η κα Φον Ντερ Λάιεν να επισκεφθεί το πλοίο όταν η αποστολή θα ξεκινούσε. Είπε μάλιστα ότι υπήρξαν πολλές πιθανές ημερομηνίες και η Κυριακή ήταν, απλώς, μία από αυτές.

Εν τω μεταξύ σε κατηγορηματική διάψευση των πληροφοριών του Γαλλικού Πρακτορείου που ήθελαν την Τουρκία να εμποδίζει την είσοδο NATOϊκών πλοίων σε τουρκικά χωρικά ύδατα, για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών, προχώρησαν και τούρκοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, μέσω διαρροών στην εφημερίδα Hurriyet.

Οι πηγές χαρακτήρισαν «προφανώς κατασκευασμένο» το επίμαχο τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου, σημειώνοντας μάλιστα ότι «κατά πάσα πιθανότητα» πρόκειται για δημοσίευμα που αποσκοπεί στη «δημιουργία πρόκλησης».

Οι Tούρκοι αξιωματούχοι επισήμαναν ότι «βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες» ώστε «η NATOϊκή δραστηριότητα να γίνει όπως έχει σχεδιαστεί».
Πηγή: skai.gr