Ανέβηκε η δημοτικότητα της Μέρκελ

Ανάκαμψη παρουσιάζει η δημοτικότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ μετά το χαμηλότερο ποσοστό που σημείωσε τα τελευταία 4,5 χρόνια τον Φεβρουάριο.

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ωστόσο, την πλειονότητα των ψηφοφόρων να διατηρεί επιφυλάξεις για το αν η κυβέρνηση θα κατορθώσει να περιορίσει σύντομα τις προσφυγικές εισροές στη χώρα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση για την γερμανική δημόσια τηλεόραση ARD, που διεξήχθη από την Infratest dimap στις 26 και 27 Φεβρουαρίου, η δημοτικότητα της Μέρκελ αυξήθηκε στο 54% από το 46% που ανερχόταν τον περασμένο μήνα.

Η δημοτικότητα του πρωθυπουργού της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ, ενός από τους σφοδρότερους επικριτές της Μέρκελ στο δημόσιο διάλογο για το προσφυγικό, παρουσίασε πτώση 7%, σε ποσοστό 38%, από το 45%.

Σχεδόν το 60% των 1.005 ψηφοφόρων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε πως δεν είναι ικανοποιημένο με την πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό, με περίπου το 40% να απαντά πως το Βερολίνο αντιμετωπίζει σωστά το θέμα.

To 77% εμφανίστηκε θετικό με την προσέγγιση για εξεύρεση μιας λύσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά μόλις το ένα τρίτο (32%) τόνισε πως ένα τέτοιο σχέδιο μπορεί να εφαρμοστεί και σύντομα να φέρει αποτελέσματα. Περίπου τα δύο τρία των ερωτηθέντων (63%) υποστήριξαν πως η Γερμανία πρέπει να επιβάλει ένα ανώτατο όριο σε εθνικό επίπεδο για να περιορίσει την προσφυγική εισροή.

Πηγή: skai.gr